Niet met de deuren slaan!

Niet met de deuren slaan!

Vertrek goed bij je oude werkgever
Een ontslag gaat gepaard met emoties en pijn.  Wij horen naast onzekerheid vaak ook over woede en frustratie. Doorgaans vertrek je niet vrijwillig maar gedwongen.  Veel werkgevers moeten het dan ook ontgelden; ze zijn de boeman en kunnen het nauwelijks meer goed doen.

Woede en frustratie; een slechte raadgever
Hoewel werkgevers echt wel hun best doen zorgvuldig en zorgzaam afscheid van je te nemen, zie je dat in je woede en frustratie niet meer.  En waarom zou je ook? Jouw belang loopt niet meer parallel met dat van de werkgever. Het zal er vaak tegengesteld aan zijn: je hebt dus een conflict.  En daar wil jij zo goed mogelijk uitkomt. Je wilt misschien genoegdoening en genoeg vind je dan niet snel goed genoeg. Je woede en je eigen gelijk kunnen je hierbij behoorlijk in de weg zitten.

Juridische bijstand
Om je belangen in het conflict te verdedigen kan de juridische bijstand uitkomst bieden.  Zeker als je een rechtsgang overweegt.  Maar een advocaat is zeker geen garantie voor een beter resultaat.  Je moet ook zelf aan de bal blijven en het gesprek met je werkgever gaande houden. Een goede advocaat treedt daarom niet te snel op de voorgrond; dat verscherpt een conflict alleen maar. Zij of hij treedt in de rol van souffleur en helpt jou vanuit de achtergrond de goede dingen te zeggen en te doen.

Er samen uitkomen
Belangrijk blijft dat je uiteindelijk op een goede manier afscheid neemt.  Een conflict is pas opgelost als beide partijen tevreden zijn en het is van belang daarop aan te sturen. Dat komt misschien vreemd over – wat heb je immers nog met je oude werkgever te maken?

Je beste referentie
Je oude werkgever is, zeker als ja er lang hebt gewerkt, doorgaans je beste referentie voor een nieuwe baan of functie.  Ook als je bent weggegaan vanwege onvoldoende functioneren, kan je oude werkgever nog steeds referent zijn voor zaken die jij wel goed hebt gedaan.

Nieuwe werkgevers stellen vaak de vraag: “hoe bent u bij uw vorige werkgever vertrokken?” Dan wil je niet hoeven zeggen: “… met slaande deuren”.  Dat is de slechtste reclame voor jezelf; je nieuwe werkgever wil in de toekomst namelijk niet in een soortgelijke situatie met jou belanden.

De deur kan dicht
Zorg dus dat je goed vertrekt, hoe moeilijk dat misschien ook voor je is.  Jullie hebben er beiden belang bij – het schaadt ook het imago van een werkgever als medewerkers met wrok vertrekken.  Je hoeft misschien geen formeel afscheid te accepteren – of alleen met je eigen afdeling – maar geef je leidinggevende of de directeur een hand voordat je de deur achter je dichttrekt.

En mijn frustraties dan?
Heel goed! Want die zijn niet weg, dus geef ze aandacht, zonder ze te cultiveren. In een volgende blog vertel ik daar meer over.

Je kunt ook nu al een voorproefje nemen met een GRATIS werksessie In Het Inspiratiehuis.

Verder is er iedere week op maandag van 13:30 – 15:30 uur een GRATIS Inspiratiesessie bij De Alchemist in Utrecht. De toegang is vrij voor iedereen die vragen wil stellen over zijn/ haar werksituatie en het vinden van nieuw zinvol en betaald werk.

Interesse?  Geef je hier op, dan houden we rekening met je komst.

Tot ziens!

Delen is vermenigvuldigen

Waar ik nu benieuwd naar ben is wat jouw belangrijkste inzicht is uit mijn blog.

Wil je dat met mij delen? Laat je reactie achter op mijn blog hieronder in het reactieveld. Ik ben je altijd dankbaar voor het lezen van mijn blog en het reageren hierop. Dat je hier je tijd aan wilt besteden. Omdat het zo waardevol is voor mij. En leerzaam, ook voor mijn andere lezers.

Ik hoop van je te horen of je gauw te zien!

Martijn

PS. Ik vind het heel fijn als je mijn blog wilt delen in je netwerk, zodat ook andere ondernemers profiteren van mijn kennis en expertise. Doe dit door op onderstaande knoppen te klikken.

Nog geen reacties

Geef een reactie