Aanbevelingen

De energie stroom weer volop!

Ik heb het gevoel dat ik een flinke duw in de rug heb gekregen dankzij Het Inspiratiehuis-traject. De energie stroom weer volop! En ach, wat betreft m’n gevoelige inbreng: dit zit me soms ook teveel in de weg. Ik realiseer me echter ook dat juist de gevoelskant vaak wordt vergeten als we het hebben over werk vinden en alles wat daarbij hoort. Met name door jullie insteek/uitgangspunt dat ik met m’n kwaliteiten een bedrijf kan helpen een probleem op te lossen, maakt dat ik meer van mezelf durf te laten zien. Ik heb m’n CV nu aangepast en gestart met (na korte intro) : “Ik kan uw bedrijf helpen dankzij….” en dan mijn talenten en ervaringen benoemd. Was ff vreemd/spannend om te doen, maar nu het eenmaal goed op papier staat voelt het ook lekker!

Bijeen zijn in een groep …

Wat mij aanspreek in Het Inspiratiehuis is het bijeen zijn in een groep. We motiveren, ondersteunen elkaar en kunnen ervaringen uitwisselen. Het leidt er toe dat ik en ook de anderen bereid zijn hun grootste wens op tafel te leggen en te bezien. Het doet me goed samen te werken mensen die in een soortgelijke situatie zit en die daar over is, integeren behulpzaam. Martijn en André dragen zorg voor de prettige en veilige sfeer. Wat helpt is dat zij een zelf ervaring hebben met veranderingen in hun werkende leven. Het Inspiratiehuis drukt me met m’n neus op de feiten in het prioriteiten stellen in mijn leven en meer te kiezen voor wat voor mij belangrijk is. Het laat me (opnieuw) zien dat ik alert moet zijn en blijven op wat voor mij van betekenis is. Het Inspiratiehuis heeft me

Vertrouwen in elkaar …

Wat mij aanspreekt in Het Inspiratiehuis is de open sfeer, het vertrouwen in elkaar en de positieve grondhouding van de deelnemers. Daardoor gaat er een enorme kracht uit van de groep. Verder spreekt de systematische opbouw mij aan.

Het Inspiratiehuis brengt mij vooral rust en geeft me energie. Verder geeft het mij inzicht in mijn huidige situatie, wat een geweldige stimulans is om stappen te kunnen zetten. Stap voor stap ga ik dan op weg naar leuk en interessant werk.

Het Inspiratiehuis helpt mij op de volgende manier naar nieuw werk:

  • de stapsgewijze aanpak;
  • de netwerkcontacten die ik krijg aangeleverd;
  • de sparringpartners in de deelnemers;
  • de goede en inspirerende begeleiding naar mijn doel.

Contact met collega’s in dezelfde fase …

Wat mij aanspreekt in Het Inspiratiehuis is het contact met “collega’s die in dezelfde fase van hun carrière zitten”. En kunnen reflecteren op de stappen die je zet in het vinden van nieuwe kansen, ofwel het vinden van wat dichtbij mijn hart en mijn kracht ligt. De openheid van de deelnemers spreekt mij zeer aan

Het Inspiratiehuis brengt mij het delen van netwerken, het vinden van de balans, ritme en focus in de zoektocht naar nieuw werk.

Het Inspiratiehuis helpt mij op de volgende manier naar nieuw werk:

  1. door focus
  2. door adviezen van de deelnemers
  3. ik heb inmiddels een PvA naar mijn toekomstige werk als zelfstandige gemaakt.

Het volgende citaat van een netwerkcontact spreekt mij zeer aan als het om het vinden van nieuw werk: “je hebt gewoon keepersgeluk nodig, maar je kunt wel degelijk trainen voor de penalty reeks”.

Keuzes gemaakt en focus aangebracht …

Ik vind Het Inspiratiehuis een inspirerende omgeving om te werken samen met anderen aan het vinden van ander werk.

Het triggert me om vragen die bij me leven tot een helder antwoord te brengen. De coaches en de anderen helpen me daarbij.

Door Het Inspiratiehuis heb ik keuzes gemaakt en focus aangebracht, wat voor mij belangrijk is in het vinden van ander werk.

Getriggerd om over mijzelf na te denken …

In Het Inspiratiehuis komt van alles voorbij. Praktische zakenstel een implementatieplan en een ambitieplan en hoe doe je dat.

Maar ook, en minstens zo belangrijk, word ik getriggerd om over mijzelf na te denken: m’n ambities, kwaliteiten, wat mij beweegt, waarom nu juist deze richting?

Het goede is dat alles in een open sfeer gebeurt en besproken wordt: iedereen zegt wat hij/ zij ervan denkt, hoe het overkomt. Er wordt gepeild wat je bij sommige uitspraken voelt en waarvan dat een signaal is, of dat goed voor je is of juist niet.

Er wordt aardig aan mij ‘gepeuterd’ en niet alleen door de begeleiders!

Iedereen is een spiegel voor me en een andere spiegel; heeft zijn eigen perspectief, visie, ervaring, inzicht en wijsheid. Al die visies helpen mij om dingen te herontdekken, me af te vragen, richting te geven en contact te maken.

De persoonlijke contacten …

De persoonlijke contacten en het werken in kleine groepen spreken mij zeer aan.  En dat wij – de deelnemers – elkaar verder helpen en ondersteunen in onze zoektocht naar het vinden van nieuw werk.

Door de sessies in Het Inspiratiehuis heb ik een helder beeld gekregen wie ik ben, wat ik belangrijk vind als professional,waar mijn passie ligt en wat mijn ideale werkplek is. Ik voel me daardoor gesterkt en beter over mijzelf.

Dit alles helpt mij zeer bij het gericht zoeken en vinden van zinvol werk.

Wat vanuit mijn hart komt …

Het Inspiratiehuis helpt mij om mijn pad te vinden hoe ik naar betaald werk kom op een manier die vanuit mijn hart komt.

Wat mij aanspreekt is dat de aanpak van Het Inspiratiehuis geen kunstje of instructie is, maar juist uitgaat van wat voor mij wel en niet werkt. Door samen te werken met andere deelnemers zie ik bij mezelf en anderen dat we tot onze eigen kern komen en dat ook weten over te brengen naar onze doelgroepen.

Ik zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet, met dank aan Het Inspiratiehuis.

Existentiële vraagstukken van jezelf …

Zo’n mooi initiatief waarbij je als werkzoekende houvast, ondersteuning en inspiratie ervaart in Het Inspiratiehuis en met hele wezenlijke existentiële vraagstukken van jezelf geconfronteerd wordt.

Het helpt je te ontdekken waar je passie zit. Ik zeg doen!

Bekijk het interview met Harry den Hertog

 

Het Inspiratiehuis ontwikkelt ondernemerschap in het vinden van nieuw werk