Blog 24 juli

Blijf jezelf verzorgen

Bij de hygiëne van een dagelijks ritme hoort ook je persoonlijke verzorging.  Wij noemden al een gezonde levensstijl.  Werken aan je carrière hebben we wel eens beschreven als topsport bedrijven.  Het vraagt dat je fysiek, metaal en emotioneel (top)fit bent.  Hoewel je er aanvankelijk nog niet aan toe bent om met je (nieuwe) carrière aan de slag te gaan, is het goed je hier alvast op voor te bereiden. Dat begint met het (weer opbouwen) van een goede conditie.

Als je ontslagen bent kom je uit een situatie die waarschijnlijk veel van je heeft gevergd en jij veel van jezelf hebt geëist.  Alleen al daarom kun je je vermoeid en neerslachtig voelen.  Goed uitrusten en een goede verzorging zijn dan belangrijk.  Het kan ook voldoening geven daaraan te werken: niet alleen vanwege je conditie die je hervindt, maar ook omdat je ervaart dat je weer controle over je leven krijgt.  Dat helpt bij het opbouwen van je zelfvertrouwen.

Persoonlijke verzorging omvat een breed scala van thema’s, zoals:

Voedingsgewoonten; je kent je eigen patronen en weet waarschijnlijk wel waar je op mag letten/ welke verleidingen je mag weerstaan. Als je eraan toe bent kun je eens een maandje een gezonde-voeding-programma volgen.

Lichaamsbeweging; ook hierbij sluit je aan bij je bestaande gewoonten. Vooral wanneer je weinig lichaamsbeweging hebt is nu de tijd om hierin iets op te bouwen. Daarvoor hoef je niet per se naar de sportschool te gaan, hoewel het plezierig kan zijn je onder de mensen te begeven.  Er zijn ook allerlei apps te verkrijgen met prima progressieve trainingsprogramma’s.  Zorg in elk geval dat je ook in de buitenlucht komt. Wandelen en fietsen zijn sowieso een aanrader en dat heb je misschien al lang niet meer gedaan.

Ontspanning; we noemden al het belang om voldoende rust te blijven nemen. Daarnaast mag je jezelf af en toe (blijven) trakteren op een bezoek aan de sauna, een massage of (culturele) uitjes.  Nu je de tijd meer aan jezelf hebt, zijn de mogelijkheden tot ontspanning misschien wel groter dan ooit.  Maak er gebruik van en geniet van die kadootjes aan jezelf.

Uiterlijke verzorging; dit vraagt vooral een investering in aandacht, waarbij je erop let dat je je lichamelijke verzorging en kleding niet verwaarloost.  Vanzelfsprekend hoef je je ‘werkkleding’ niet meer dagelijks te dragen, al komt die bij verschillende (netwerk-)gelegenheden nog prima van pas.  Zorg verder voor een verzorgd vrijetijdsalternatief. Een verzorgd uiterlijk geeft de indruk dat je maatschappelijk meedoet en actief in het leven staat.

We realiseren ons dat investeren in je persoonlijke verzorging geld kost.  En dat kan, zeker wanneer je langer werkloos bent, een belemmering zijn. Maar (het gebrek aan) geld is hier niet de grootste belemmering; dat ben je zelf.

Wanneer het niet goed met je gaat, kun je gemakkelijk je motivatie verliezen om aandacht aan je verzorging te besteden (of bijvoorbeeld je bed uitkomen).  Begrijpelijk en invoelbaar, maar je weet ook dat het je helaas niet verder helpt.

Door aandacht te blijven geven aan je persoonlijke verzorging, word je niet alleen aantrekkelijker voor jezelf, maar ook voor je omgeving.  Mensen zien je staan en bejegenen je als iemand die ertoe doet.  Reken maar dat je zelfvertrouwen daarvan een goeie opkikker krijgt!

Begin maar …

Het Inspiratiehuis is de ideale plek om anderen te ontmoeten en direct en snel ritme te brengen in je nieuwe leven en je te helpen nieuw werk te vinden.

Je kunt ook nu al een voorproefje nemen met een GRATIS werksessie In Het Inspiratiehuis.

Verder is er iedere week op maandag van 13:30 – 15:30 uur een GRATIS Inspiratiesessie bij De Alchemist in Utrecht. De toegang is vrij voor iedereen die vragen wil stellen over zijn/ haar werksituatie en het vinden van nieuw zinvol en betaald werk.

Interesse?  Geef je hier op, dan houden we rekening met je komst.

Tot ziens!

Delen is vermenigvuldigen

Waar ik nu benieuwd naar ben is wat jouw belangrijkste inzicht is uit mijn blog.

Wil je dat met mij delen? Laat je reactie achter op mijn blog hieronder in het reactieveld. Ik ben je altijd dankbaar voor het lezen van mijn blog en het reageren hierop. Dat je hier je tijd aan wilt besteden. Omdat het zo waardevol is voor mij. En leerzaam, ook voor mijn andere lezers.

Ik hoop van je te horen of je gauw te zien!

Martijn

PS. Ik vind het heel fijn als je mijn blog wilt delen in je netwerk, zodat ook andere ondernemers profiteren van mijn kennis en expertise. Doe dit door op onderstaande knoppen te klikken.

Nog geen reacties

Geef een reactie