“Gaat mij dit ooit nog lukken?” Dacht het wel!

Keep_Calm_and_Carry_On_PosterWanneer je al heel wat pogingen hebt ondernomen om weer aan het werk te komen, kun je je aardig wanhopig en gefrustreerd voelen: “ik kan het niet, ze willen me niet, ik ben te oud!

Een deelnemer vertelde ons: “Ik had zo’n leuk gesprek aan de telefoon, voordat ik mijn CV opstuurde, maar toen ik dat had gedaan, hoorde ik helemaal niets meer. Tja, dan zien ze toch dat ik al bijna 60 ben, en dus (!) niet meer interessant genoeg; ze zoeken vast een jonger iemand”.

Geloof niet altijd wat je denkt
Jij weet ook wel dat zo denken echt niet helpt om nieuw werk te vinden. Toch is het goed af en toe je wanhoop of angst uit te spreken en te delen; ja, en je daarin ook te laten gaan met alle frustratie, verdriet of woede. Eerder schreef ik al dat lucht geven aan je emoties oplucht. Maar … die emoties, gevoed door je negatieve gedachten, kunnen zich zo ook versterken. Waardoor je maar al te gemakkelijk kunt gaan geloven wat je denkt. En dan ben je een stuk verder van huis.

Zelf maak ik het ook mee …
Ik voelde me de afgelopen week best wanhopig omdat het niet lekker loopt in mijn nieuwe business. Ik kan daar helemaal in verstrikt raken en ook echt bang worden: zonder werk heb ik ook geen inkomen. Ik verlies zomaar het geloof in mijzelf en mijn focus op de toekomst. Toen ik er met mijn lieve maar ook kritische partner over sprak, merkte ik dat het al minder zwaar werd en mijn angst plaatsmaakte voor vertrouwen.

Ik vind mijn geloof in mijzelf weer terug als ik me realiseer  waarom ik ook alweer aan deze business ben begonnen, wie ik daarmee wil helpen en welke missie ik daarmee te volbrengen heb. Zo ook met Het Inspiratiehuis, want dat loopt ook echt niet alleen maar op rolletjes. Waarom wil ik ook alweer die hoogopgeleide 45plussers zonder werk helpen? Wat zie ik in hen en waarom verdienen zij mijn ondersteuning? Wat is de grotere betekenis van deze groep als ijzersterke workforce in de nieuwe klussen- en netwerkeconomie (geen vaste banen, wel heel veel werk) die we steeds meer worden?

Wanneer je helemaal alleen bent – in de donkere uren in van de nacht – en er niemand is tot wie je je kan wenden, dan kun je misschien helderheid vinden door even te zitten. Gewoon stil in je eentje in de kamer. In een vriendelijke sfeer, met misschien alleen een kaarsje aan en zachte rustige muziek. Dan kun je mindful zijn en al je gedachten en emoties laten komen en gaan – als wolken langs de hemel – zonder ze na te jagen. Je kunt ze beschouwen voor wat ze zijn – gedachten en emoties – zonder je ermee te vereenzelvigen.

Keep Calm and Carry On
Dan kun je merken dat het alweer anders wordt, kalmer. Want dat is het enige wat echt helpt: anders denken over de je eigen situatie. Zodat de je ook weer anders kunt kijken naar je problemen. Dat levert niet meteen nieuw werk op, maar je gedachten daarover krijgen een rustiger bedding, waardoor je je zelfvertrouwen weer kunt hervinden. Zodat je de volgende dag gewoon verder gaat op je pad, waarvan jij allang weet dat het het goede is. Samen met al die anderen die je daarbij kunnen helpen, ieder op zijn of haar manier.

Veel liefde en kracht op deze spannende tocht.

En die deelnemer van 60? Die hadden ze daar helemaal niet afgeschreven! Zijn brief en CV waren apart voorgelegd aan de directeur-eigenaar. Die was zo enthousiast geworden, dat hij hem zelf belde en hem – buiten de gevraagde functie om – een baan aanbood, precies op zijn lijf geschreven. Het kan verkeren, maar wel door zijn eigen inzet; een mooi staaltje zelfregie!

Begin maar …

Het Inspiratiehuis is de ideale plek om anderen te ontmoeten en direct en snel jouw gedachten en emoties te delen en te onderzoeken om je te helpen nieuw werk te vinden. 

Je kunt ook nu al een voorproefje nemen met een GRATIS werksessie In Het Inspiratiehuis.

Verder is er iedere week op maandag van 13:30 – 15:30 uur een GRATIS Inspiratiesessie bij De Alchemist in Utrecht. De toegang is vrij voor iedereen die vragen wil stellen over zijn/ haar werksituatie en het vinden van nieuw zinvol en betaald werk.

Interesse?  Geef je hier op, dan houden we rekening met je komst.

Tot ziens!

Delen is vermenigvuldigen

Waar ik nu benieuwd naar ben is wat jouw belangrijkste inzicht is uit mijn blog.

Wil je dat met mij delen? Laat je reactie achter op mijn blog hieronder in het reactieveld. Ik ben je altijd dankbaar voor het lezen van mijn blog en het reageren hierop. Dat je hier je tijd aan wilt besteden. Omdat het zo waardevol is voor mij. En leerzaam, ook voor mijn andere lezers.

Ik hoop van je te horen of je gauw te zien!

Martijn

PS. Ik vind het heel fijn als je mijn blog wilt delen in je netwerk, zodat ook andere ondernemers profiteren van mijn kennis en expertise. Doe dit door op onderstaande knoppen te klikken.

Nog geen reacties

Geef een reactie